De Ronde Tafel Amersfoort maakt zich ieder jaar sterk voor een organisatie, stichting of vereniging met een maatschappelijk doel, kortom een ’goed doel’, dat op onze steun kan rekenen.
Voor het bestuursjaar 2011-2012 zetten we ons met veel enthousiasme en ambitie in voor Voedsel Focus Amersfoort, de Voedselbank voor Amersfoort.
We hebben gekozen voor Voedsel Focus Amersfoort (VFA) omdat deze, voornamelijk uit vrijwilligers bestaande, organisatie zeer noodzakelijk werk doet voor Amersfoorters die onder het bestaansminimum leven. VFA levert wekelijks voedselpakketten aan Amersfoortse huishoudens die (tijdelijk)rond moeten komen van minder dan €200,- per maand! Amersfoortse huishoudens die voor hun eerste levensbehoefte afhankelijk zijn van de voedselpakketten!
Je komt niet zo maar in aanmerking voor hulp van VFA. Huishoudens die voedselpakketten ontvangen, worden periodiek getoetst. Zij worden verzocht eens per drie maanden hun financiële gegevens te overleggen, voordat er een beslissing genomen wordt over het verlengen van de hulp.
De Ronde Tafel Amersfoort (RT8) zet zich een jaar lang in voor VFA. Door de verschillende expertises van de leden van RT8 kunnen we VFA op een groot aantal terreinen ondersteunen:
-Acquisitie nieuwe leveranciers. VFA heeft met name grote behoefte aan koffie, thee, boter, eieren, kaas, extra’s voor speciale gelegenheden, non-food enz.,
-Opzetten goede structuur voor acquisitie op lange termijn,
-Juridische kwesties als hoe om te gaan met aansprakelijkheid i.g.v. verlopen houdbaarheidsdata,
-Logistieke hulp,
-Produceren promotiefilm t.b.v. het werven donateurs en voorlichting aan scholen,
-Facilitaire ondersteuning als onderhoud en reparaties aan het pand van VFA,
-Tandartsbehandelingen.
Daarnaast steken wij samen met onze partners en kinderen onze handen uit de mouwen door een aantal avonden te helpen bij het inpakken en uitgeven van de voedselpakketten.

Een eerste mooi resultaat hebben we direct geboekt doordat MonkeyTown Amersfoort, na onze bemiddeling, 38 vrijkaarten beschikbaar heeft gesteld voor kinderen van cliënten van VFA!