Het Landschapsfonds Eem en Vallei zet zich al jaren in voor een duurzaam beheer van een mooi en toegankelijk landschap in de regio. De stichting bundelt daartoe publiek en privaat geld en mobiliseert overheden, bedrijven en burgers om in actie te komen. Zo is De Ronde Tafel uit Amersfoort bij het Landschapsfonds uitgekomen om de stichting te helpen met een dag wilgenknotten en een unieke bank langs het Derde Erf klompenpad te sponsoren. De Ronde Tafel is een vereniging met lokale binding; de Amersfoortse Tafel bestaat al sinds 1948 en richt zich naast eigen vriendschap en ontwikkeling ook op een gemeenschappelijke bijdrage aan de gemeenschap.
Sinds vijf jaar zijn in het Eemlandse buitengebied vier bijzondere wandelpaden ontwikkeld. Over deze paden loop je afwisselend tussen de koeien over boerenland en door bossen, over sloten en in de natuur. Sindsdien wordt door boeren en vele vrijwilligers gewerkt aan het mooi en toegankelijk houden van de paden. Het Landschapsfonds heeft geïnvesteerd in deze klompenpaden met hekken en overstapjes en sinds kort ook met vier vrolijke banken voor de wandelaar die even uit wil rusten en stil genieten van de weidse polderlandschappen. Het zijn schitterende banken vervaardigd door de Hooglandse kunstenares Monica de Jong. Één ervan is de bank op het Derde- Erf- klompenpad aan de Eemzijde van het pad met prachtig uitzicht over de Eempolder; deze zal door de Ronde Tafel Amersfoort worden gesponsord.
Zaterdag 5 maart staan de leden van De Ronde Tafel Amersfoort op de markt op de Hof om met de verkoop van kleding en speelgoed geld in te zamelen voor de klompenpad-bank. Aanvullend hebben ze een groep locale bedrijven bereid gevonden bij te dragen: Marree en Dijxhoorn advocaten, Van Lanschot bankiers, Veldhuizen Beens van de Castel notarissen, bouw- en restauratiebedrijf Van de Burgt en Strooij zullen het uitrusten tijdens een prachtige wandeling mede mogelijk maken!
Zaterdag 19 maart aanstaande gaat de groep wilgen knotten in het buitengebied van Hoogland om een steentje bij te dragen aan het duurzame beheer van Amersfoorts groene buitengebied.
Meer informatie over activiteiten van De Ronde Tafel Amersfoort kunt u vinden via www.rt8.nl. Informatie over het Landschapsfonds en de diverse mogelijkheden om ons regionaal landschap kunt u vinden op www.leev.nl.